Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

 

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.



Γιώργος Πετρόπουλος
 Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.
 Πρόκειται καταρχάς για την μοναδική ελληνική πολιτική οικογένεια που επιβίωσε απο την κρίση αντιπροσώπευσης και την αναδιάταξη πολιτικού προσωπικού που επέφερε η ταραχώδης μνημονιακή περίοδος.
 Επιβίωσε, ενισχυμένη μάλιστα, ειδικά σε σύγκριση με τις άλλες δυο πολιτικές οικογένειες που αναδείχθηκαν στον Μεταπόλεμο(Παπανδρεου, Καραμανλή) οι οποίες τείνουν προς εξαφάνιση απ τον πολιτικό χάρτη.

 Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται περι γονιδιακής ανωτερότητας, μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με μια ισχυρή συνοχή, εσωτερική πειθαρχία και κατανομή ρόλων εντός της.

 Ας πούμε, κάποια μέλη της θ αχοληθούν με τις επιχειρήσεις, κάποια με την πολιτική(κεντρική ή τοπική αυτοδιοίκηση) κάποια με τα ΜΜΕ, τον "πολιτισμό" ή την "κοινωνική προσφορά" όλα όμως ενταγμένα σε ένα σχέδιο αλληλοτροφοδότησης των διαφορετικών δραστηριοτήτων που στόχο έχει να κρατάει την οικογένεια στη κορυφή,

 Η Οικογένεια, δεν πιστεύει κανέναν απο τους μύθους του νεοφιλελευθερισμού, την αριστεία, την ικανότητα και το ταλέντο του αυτοδημιούργητου. Αυτά είναι για τους ανόητους ψηφοφόρους της.

 Πιστεύει μόνο στην σκληρή ανισότητα που παράγεται απο μια κληρονομημένη εξουσία.
 Ας πούμε ο Μητσοτάκης, πήγε στον Κάρολο, όχι γιατί θέλει να επαναφέρει την κληρονομική μοναρχία, αλλά γιατί πιστεύει σ ενα υβρίδιο κληρονομικής δημοκρατίας, κι η φωτογραφία μαζί του, ήταν μια ισχυρή συνδήλωση των πεποιθήσεών του.

 Τώρα για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, έστειλε τον γιό του να κάνει ένα ακριβοπληρωμένο απο τους ευρωπαίους φορολογούμενους, "αγροτικό" στη πολιτική, έτσι ώστε να επιστρέψει ως ο μεθαυριανός πρωθυπουργός της οικογένειας μετά βέβαια την πρωθυπουργία του νύν δήμαρχου Άθήναίων και ανηψιού του πρωθυπουργού. 
 Που θα πρωθυπουργεύει σε μια χώρα που θα την έχει αγοράσει κατα το ήμισυ, η εταιρεία που εργάζεται η αδελφή του και την άλλη μισή, ένα πυκνό δίκτυο ofshore στο οποίο θα συμμετέχει η μητέρα του.
Και άν όλα αυτά σας θυμίζουν κάποια κινηματογραφική τριλογία που έχετε δει στο παρελθόν...καλά θυμάστε.

*Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής  Επιτροπής Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου -Ένα άγνωστο σπάνιο μνημείο

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας

Αποχή-Απεργία Κυριακών/Αργιών στην Εθνική Πινακοθήκη

ΥΠΠΟ: Σκέψεις για διοικητική αυτοτέλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πράγματα και θαύματα στο Δημόσιο

ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προκήρυξη για 1.649 νέες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού