ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Όπως αναφέρεται στην Τουρκική ιστοσελίδα T.R.T(Φωνή της Τουρκίας) στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης στη δυτική πρόσοψη και στην διακόσμηση και τα μάρμαρα στο εσωτερικό τουΝαού όπου συνεχίζεται η αναστήλωση του σιντριβανιού.



ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Θα αναστηλωθούν ορισμένα κομμάτια που προστέθηκαν επί οθωμανικής εποχής και χτίσματα που υπάρχουν από τον καιρό που πρωτοκατασκευάστηκε το μουσείο


Το Μουσείο Ayasofya όπου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες ανακαίνισης που διήρκησαν 17 χρόνια, θα αναστηλωθεί για άλλη μια φορά.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΘα αναστηλωθούν συγκεκριμένα ορισμένα κομμάτια που προστέθηκαν στην Ayasofya επί οθωμανικής εποχής και χτίσματα που υπάρχουν από τον καιρό που πρωτοκατασκευάστηκε το μουσείο. Θα επισκευαστεί η δυτική πρόσοψη και η διακόσμηση και τα μάρμαρα στο εσωτερικό του μουσείου όπου συνεχίζεται η αναστήλωση του σιντριβανιού και της βιβλιοθήκης του Mahmud Α’.
Το κόστος της αναστήλωσης αναμένεται να ανέλθει στα 12 εκατομμύρια λίρες.

πηγή:TRT-Greek ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Ανάδειξη του χώρου μεταξύ των Τειχών και του διατηρητέου σιδηρουργείου «Αξιλθιώτη»

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Από τη Βεργίνα στην Αμφίπολη: Πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα

Μια μεγάλη απόφαση…