Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του mega φωτοβολταϊκού της στην Κοζάνη

 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΠΕ


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του mega φωτοβολταϊκού της ΔΕΗΑΝ στην Κοζάνη

Άρωμα ενέργειας είχε το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς -όπως αναφέρει ο Ν. Μαντζούφας σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο- στα έργα αξίας 3.7 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκαν συγκαταλέγεται και το mega φωτοβολταϊκό της ΔΕΗΑΝ στην Κοζάνη, για το οποίο προσωρινός ανάδοχος από τις αρχές του έτους έχει οριστεί η MYTILINEOS.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα cluster φωτοβολταϊκων συνολικής ισχύος 230 MW, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Κοζάνη και έχει ενταχθεί ήδη στο masterplan απολιγνιτοποίησης. Το έργο αυτό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό που θα κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΑΠΕ στην Ευρώπη.

Η MYTILINEOS έχει αναλάβει την κατασκευή του μεγάλου πάρκου που ανέρχεται στα 200 MW, ενώ έχει αναλάβει και την κατασκευή ενός μικρότερου τμήματος που ανέρχεται στα 15 MW, ενώ τα υπόλοιπα 15 MW έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ΤΕΝΕΡΓ) και το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 130 εκ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150kV.

Για το έργο υπάρχει συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες με πολύ ελκυστικούς όρους και χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις της ΔΕΗ, γεγονός που αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος στην εταιρεία και τη συστηματική προσπάθεια της διοίκησης να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην αγορά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Μια μεγάλη απόφαση…

Ανάδειξη του χώρου μεταξύ των Τειχών και του διατηρητέου σιδηρουργείου «Αξιλθιώτη»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 9ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. ΕΔΟΘ

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Από τη Βεργίνα στην Αμφίπολη: Πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα

Ευρήματα στη Μεθώνη Πιερίας στο επίκεντρο έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ