Υπέρ των αρχαιοτήτων το δημοτικό συμβούλιο που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό


Υπέρ των αρχαιοτήτων το δημοτικό συμβούλιο που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό
11 Μαρτίου 2013

Ζητεί να αναπεμφθεί στο ΚΑΣ η υπόθεση του σταθμού της Βενιζέλου

giannis_mpoutaris
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
Να διατηρηθούν κατά χώραν οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατία, και ταυτοχρόνως να κατασκευαστεί ο σταθμός ζητεί με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Απευθυνόμενο προς το υπουργείο Πολιτισμού, το δημοτικό συμβούλιο ζητεί να αναπέμψει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την πρόσφατη απόφασή του για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΑΠΘ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, άλλων φορέων και προσώπων εγνωσμένου κύρους, η οποία θα εξετάσει το όλο ζήτημα.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την παρέμβασή του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας, στη σημερινή συνάντησή του με την αρμόδια επιτροπή του Πανεπιστημίου, φάνηκε να εγκαταλείπει τη θέση ότι είναι μονόδρομος η μεταφορά των ευρημάτων (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση).
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΑΣ
Update: Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δεν έλειψαν οι εντάσεις, όσον αφορά στον τρόπο χειρισμού του ζητήματος, κυρίως μεταξύ μεταξύ του Κώστα Γκιουλέκα, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης,  Γιάννη Μπουτάρη. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα βίντεο που ανήρτησε ο ιστότοπος http://www.thesstoday.gr:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Ανάδειξη του χώρου μεταξύ των Τειχών και του διατηρητέου σιδηρουργείου «Αξιλθιώτη»

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Μια μεγάλη απόφαση…

Ευρήματα στη Μεθώνη Πιερίας στο επίκεντρο έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου