Το Γαλεριανό Ανάκτορο ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες


Το Γαλεριανό Ανάκτορο ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες

BINTEO: Το Γαλεριανό Ανάκτορο ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες
Πίσω στο χρόνο, στη ρωμαιοκρατούμενη Θεσσαλονίκη των αρχών του 4ου αιώνα, έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της πόλης από σήμερα...
342
μέχρι και την Κυριακή. Το γαλεριανό ανάκτορο που αναστηλώθηκε υποδειγματικά τα τελευταία χρόνια άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος έχουν θέμα «Κρίσεις: Συνέχειες και ασυνέχειες στην Iστορία».
Το τριήμερο εκδηλώσεων που άρχισε σήμερα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο χώρο, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδι ρόλων και χορευτικό δρώμενο.
Αναλυτικά:
343- Σύντομη ιστορική αφήγηση ενός σημαντικού για την Iστορία της Μακεδονίας επεισοδίου κρίσης που αφορά στην κατάκτησή της από τους Ρωμαίους. Ωρες: 9:00, 10:30, 12:00, 13:30.
- Θεματική περιήγηση για μαθητές και ενήλικες στο ανακτορικό συγκρότημα. Ωρες: 9:15, 10:45, 12:15, 13:45.
- Δημιουργική εικαστική απασχόληση για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών: «Xρωματίζοντας αντίγραφα μοτίβων του ψηφιδωτού διακόσμου του ανακτόρου».
344- Παιχνίδι ρόλων που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα «Gamecraft» με τίτλο: «Casus belli» («αιτία πολέμου»). Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά άνω των 11 ετών και ενήλικες που θα συμμετάσχουν σε ιστορία μυστηρίου στο εσωτερικό του ανακτόρου στη Θεσσαλονίκη του 309 μ.Χ. Σύμφωνα με το σενάριο, πρεσβεία του Καίσαρα Μαξεντίου επισκέπτεται τον Αύγουστο Γαλέριο. Ενα ξαφνικό συμβάν θα τινάξει στον αέρα την συνάντηση, καθώς μια δολοπλοκία απειλεί να προκαλέσει εμφύλια σύρραξη. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κινηθούν στο γαλεριανό συγκρότημα, εξερευνώντας το και παλεύοντας αντιμέτωποι με τον χρόνο και διάφορα εμπόδια για να αποτρέψουν την κρίση. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 12 άτομα. Ωρες: 9:15, 10:15, 11:15, 12:15, 13: 15.
345- Χορευτικό δρώμενο από τη χοροθεατρική oµάδα «Αιώρηση» με τη χορογράφο Δροσιά Τριαντάκη, και θέμα εμπνευσμένο από την ζωή στο ανάκτορο την εποχή του Γαλερίου. Ωρες: 12:00, 13:00, 14:00.
Οι ενδιαφερόμενοι για το παιχνίδι ρόλων θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310/801.402, 2310/801.428 (εσωτ. 117, 108).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Ανάδειξη του χώρου μεταξύ των Τειχών και του διατηρητέου σιδηρουργείου «Αξιλθιώτη»

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Από τη Βεργίνα στην Αμφίπολη: Πρώτα ως τραγωδία, μετά ως φάρσα

Μια μεγάλη απόφαση…