ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενιαιο μισθολογιο με καταργηση επιδοματων | neaPnyka.gr

Κ.Υ.Απόφασηςγια το διορισμό των Επιτυχόντων στο διαγωνισμό  του Α.Σ.Ε.Π.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη

Μείωση αποδοχών σε όλο το δημόσιο από το 2011

Μείωση αποδοχών σε όλο το δημόσιο από το 2011
 

Η κυβέρνηση έδωσε χθες το έναυσμα για το ενιαίο μισθολόγιο, που θα ισχύσει από το 2011, σε συνδυασμό με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών που ενεργοποιείται τον προσεχή Νοέμβριο. Τις πρώτες προθέσεις της κυβέρνησης περιέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντησή τους. ....συνέχεια
πηγή:ελευθεροτυπία

    1. AΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ
    • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΥΦΑ 10/3/2010, ΑΘΗΝΑ
  • Δυστυχώς οι καιροί και οι συνθήκες δε μας επιτρέπουν να διεκδικούμε οικονομικά προνόμια αλλά να υιοθετήσουμε αμυντική πολιτική για να μην χαθούν τα κεκτημένα. Όσον αφορά το μείζον θέμα των αρχιφυλάκων , ας επικρατήσουν οι άριστοι.Κλίμα συνεργασιας και ανοιχτός διάλογος με όλους για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.
  • Ο τίτλος δεν είναι τιμητικός, εν αντιθέσει φέρει μεγάλο βάρος ευθυνών στον αρμόδιο. Ίσως η οργάνωση και η δημιουργία ενός γραφείου φύλαξης να αποσυμπιέσει την τεταμένη κατάσταση , έτσι καταξιωνόμαστε πλεον κι εμείς (αρχαιοφύλακες) στη διοικητική οργάνωση ενός μουσειακού  οργανισμού.
  • nzavantias@yahoo.gr
  • Αρχαιοφύλακας Μουσείου ΔΙΟΝ
2.«ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Σύμφωνα με ένα μεγάλο ιστορικό, WILL DURANT , πολιτισμός είναι η αρμονία και η τάξη που οδηγεί την ανθρώπινη κοινωνία στην πνευματική καλλιέργεια και στην υλική πρόοδο. Όλοι εμείς λοιπόν που παρευρισκόμαστε εδώ είμαστε υπηρέτες του πολιτισμού και κατ επέκταση και της ανθρώπινης κοινωνίας.
Ο πολιτισμός συνδέεται με τον ανθρωπισμό , είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Τα πολιτισμικά επιτεύγματα- οι αρχαιότητες- που καλούμαστε να ερευνήσουμε, να συντηρήσουμε , να διαφυλάξουμε ,υπηρετούν και εξυψώνουν τον άνθρωπο.  Όλα αυτά λοιπόν τα αντικείμενα από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο οικοδόμημα είναι το κτήμα ες αεί που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού φέρουν λοιπόν το βάρος των ευθυνών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Η παράδοση του τόπου μας είναι η εργασία μας, διότι το αντικείμενο κάθε κλάδου του υπουργείου μας ,ασχολείται με την πολιτισμική κληρονομία μας, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης μας.
Σ αυτό το σημείο φρόνιμο θα ήταν να θυμηθούμε την άποψη του Σεφέρη «ότι παράδοση δε σημαίνει απαρίθμηση και μνείες παλαιών τίτλων , αλλά έργα που ζουν και γονιμοποιούν τη δημιουργική φαντασία των σημερινών ζωντανών ανθρώπων». Ο κάθε άνθρωπος που σαν μέρος συγκροτεί το κοινωνικό σύνολο, έχει ρίζες και πιστεύει σ αυτές ακόμη κι αν δεν κατέχει τίτλους και πανεπιστημιακά πτυχία..όταν λοιπόν αποκοπεί από αυτές τον ακρωτηριάζουν βιολογικά και δεν έχει πλέον τη δύναμη να συνεχίσει. Το παρελθόν που υπηρετούμε αποτελεί το στέρεο έδαφος  για κάθε κοινωνία ,τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί και έπειτα θα προχωρήσει, θα εξελιχθεί.
Η εθνική πρόοδος και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των εθνών προκύπτουν από τα πολιτισμικά στοιχεία του παρελθόντος. Η παράδοση περιέχει όλες τις εκδηλώσεις της ζωής όπως ακριβώς και ο πολιτισμός. Αυτή τη γόνιμη δύναμη καλούμαστε να υπηρετήσουμε πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες  ,διότι το έργο μας- όσον αφορά τους αρχαιοφύλακες -είναι η διαφύλαξη η προστασία και η συνέχεια της ύπαρξης των αρχαιοτήτων. Με τη διαφύλαξη λοιπόν της παράδοσης και του πολιτισμού μας τροφοδοτούμε και διαμορφώνουμε νέες μορφές ζωής. Καλό λοιπόν θα ήταν να το αντιληφθούν εγκαίρως και οι έχοντες δύναμη και εξουσία ώστε  να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε την προσοχή που μας αξίζει για να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε το λειτούργημα μας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

  • ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • nzavantias@yahoo.gr
ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑΣ ΔΙΟΝ-ΠΙΕΡΙΑΣ