Το ΔΝΤ θέλει περαιτέρω μείωση μισθών στην Ελλάδα

Πρόταση-σοκ: Το ΔΝΤ θέλει περαιτέρω μείωση μισθών στην Ελλάδα

Πρόταση-σοκ: Το ΔΝΤ θέλει περαιτέρω μείωση μισθών στην Ελλάδα

«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» 2% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΜΣΕΝ – ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Με μια προκλητική έκθεση 36 σελίδων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισηγείται σήμερα, Πέμπτη (19/11/2015) την περαιτέρω μείωση των μισθών κατά 2% στις χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση.
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα προσομοίωσης που εκπόνησε η ομάδα εργασίας του ΔΝΤ με επικεφαλής τον παλιό γνώριμο της Ελλάδας, τον Πολ Τόμσεν, το μέτρο αυτό αφορά άμεσα χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ομάδα Τόμσεν στην έκθεσή της, μια μείωση μισθών κατά 2% θα έχει δύο βασικές επιπτώσεις:
Θετική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα: Αυξάνεται η συμβολή των εξαγωγών στην ανάπτυξη. Αυτή η αύξηση των εξαγωγών, μέσω της παραγωγής υψηλότερων εισοδημάτων, στηρίζει την κατανάλωση και τις πρόσθετες επενδύσεις -για να υπάρξει ευθυγράμμιση με την υψηλότερη ζήτηση.
Αρνητική επίπτωση στη ζήτηση: Στα πρώτα δύο χρόνια, υπάρχει επίσης αύξηση στα πραγματικά επιτόκια, που μετριάζει τη θετική επίπτωση στην κατανάλωση και στις επενδύσεις. Ειδικότερα, καθώς τα ονομαστικά επιτόκια δεν αντανακλούν τις αποπληθωριστικές επιπτώσεις στους μισθούς, τα πραγματικά επιτόκια αυξάνονται πάνω από τον μέσο όρο στα πρώτα δύο χρόνια.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/644281/protasi-sok-to-dnt-thelei-peraitero-meiosi-misthon-stin-ellada#ixzz3rxNwu1nL

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου -Ένα άγνωστο σπάνιο μνημείο

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας

Αποχή-Απεργία Κυριακών/Αργιών στην Εθνική Πινακοθήκη

ΥΠΠΟ: Σκέψεις για διοικητική αυτοτέλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πράγματα και θαύματα στο Δημόσιο

ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προκήρυξη για 1.649 νέες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού