Εγκρίθηκαν 17.600 ευρώ για πόλο μπλουζάκια των αρχαιοφυλάκων



Εγκρίθηκαν 17.600 ευρώ για πόλο μπλουζάκια των αρχαιοφυλάκων - Γιατί η ΠΕΥΦΑ εκφράζει αντιρρήσεις για τη δαπάνη

Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων με την οποία καλούν το Υπουργείο Πολιτισμού να μην προχωρήσει στην αγορά


Όπως διαβάζουμε στη Διαύγεια στις 31 Αυγούστου, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 17.667 ευρώ για την Ενδυμασία προσωπικού φύλαξης Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων Αττικής.

Εγκρίθηκαν 17.600 ευρώ για πόλο μπλουζάκια των αρχαιοφυλάκων - Γιατί η ΠΕΥΦΑ εκφράζει αντιρρήσεις για τη δαπάνηΑναλυτικά αναφέρεται: «Πρόσκληση αναδόχου για την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια δύο χιλιάδων εκατό (2.100) τεμαχίων μπλουζών τύπου polo για το φυλακτικό προσωπικό των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Αθήνας έναντι του ποσού των δεκαεπτά χιλιάδων εξακοσίωνεξήντα επτά ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (17.667,72 €), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.Καλείστε να προσέλθετε στα γραφεία του ΤΑΠ, Ελ. Βενιζέλου 57, Αθήνα, στις 02 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ., για την υπογραφή σύμβασης."


     

Ωστόσο οι ίδιοι οι φύλακες των Μουσείων κρίνουν πως η δαπάνη αυτή που έγινε στην εκπνοή του καλοκαιριού είναι ανώφελη και προτείνουν να μην προχωρήσει η διαδικασία. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη το απόγευμα σημειώνουν πως "δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα, να πληρωθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες, για να φορεθούν του χρόνου."


"Καλό θα είναι βιαστικές ενέργειες να αποφεύγονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε." αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία καλείται το ΤΑΠΑ (ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ) να μην ολοκληρώσει την υπογραφή της σύμβασης

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την αντίθεσή της σχετικά με την έγκριση σύμβασης για παραγγελία, ομοιόμορφης εμφάνισης που αποτελείται από 2.100 καλοκαιρινές μπλούζες, για να φορεθεί από το φυλακτικό προσωπικό της ΕΦ.Α. Αθηνών και των Μουσείων της Αττικής. Η θερινή τουριστική περίοδος του 2015, πλέον βρίσκεται προς το τέλος της.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα, να πληρωθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες, για να φορεθούν του χρόνου. Καλό θα είναι βιαστικές ενέργειες να αποφεύγονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Προτείνουμε λοιπόν, να γίνουν όλα με άνεση χρόνου. Να συνεργαστούμε με το ΤΑΠΑ και με όποιες υπηρεσίες χρειάζεται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να διανεμηθούν στο φυλακτικό προσωπικό έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου.



Για την Εκτελεστική Γραμματεία Της ΠΕΥΦΑ 


Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας


Γιάννης Μαυρικόπουλος                                                              Γιώργος Δημακάκος



Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Ανάδειξη του χώρου μεταξύ των Τειχών και του διατηρητέου σιδηρουργείου «Αξιλθιώτη»

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη

Κατεδαφίσεις στα βυζαντινά τείχη

Μια μεγάλη απόφαση…