Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΩΝ 


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» 


ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕΩΝ 
υπεύθυνο για την ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ βάση του Ν. 3895 ΦΕΚ Α αρ. φύλλου 206 8/12/2010


ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΚΕΠ).
 ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ, (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠ) ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.
 Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. 
Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο email : kartapolitismou@tap.gr


 ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» 
 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας που υπάγονται στο Υπουργείου Πολιτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους Δικαιούχοι της ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ όπως ορίζονται από τον νόμο Ν.3013/2002 και των ΦΕΚ 1705/19-11-2003, ΦΕΚ 423/2-3-2004, ΦΕΚ 2401/26-11-2008 είναι: 

1) Μακροχρόνιοι άνεργοι (έως 30 ετών) που έχουν ανανεώσει την κάρτα ανεργίας τους για ένα τουλάχιστον χρόνο.

2) Γονείς και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών από 7 έως 23 χρονών και 23-25εάν εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή σπουδάζουν και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία.

3) Γονείς και παιδιά τρίτεκνων οικογενειών από 7 έως 18 ετών ή εάν σπουδάζουν μέχρι 24, και εάν έχουν αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.

4) Οι μονογονεϊκές οικογένειες (ανύπαντρες μητέρες, διαζευγμένοι, χήρες και χήροι) με ανήλικα τέκνα. Στην περίπτωση των διαζευγμένων με ανήλικα τέκνα δικαιούνται την κάρτα πολιτισμού μόνο ο γονιός που έχει την επιμέλεια των παιδιών.

5) Μέλη των κέντρων ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και των Λεσχών Φιλία του Δήμου Αθηναίων, όριο ηλικίας 58ο έτος και σύζυγοι μελών ΚΑΠΗ αλλά μικρότερης ηλικίας.

6) Άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) καθώς και ένας συνοδός για κάθε τυφλό, άτομο με νοητική στέρηση ή άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο.

7) Παλιννοστούντες (πολύτεκνοι, ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών και νέοι από 18 έως 30 ετών) Στην κατηγορία αυτή ως δικαιούχοι θεωρούνται α) Οι Βορειοηπειρώτες με Αλβανική υπηκοότητα ελληνικής εθνικής καταγωγής β)Όλοι οι παλιννοστούντες ομογενείς ανεξαρτήτως ηλικίας γ)Οι παλιννοστούντες Έλληνες από την Ελληνική Ομογένεια

8) Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (όριο ηλικίας το 74ο έτος) 9) Ειδικές κοινωνικές ομάδες: Οι μετέχοντες σε προγράμματα απεξάρτησης και αποιδρυματοποίησης, τα μέλη του προγράμματος «Πρόγραμμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων», τα μέλη του προγράμματος «ΚΛΙΜΑΚΑ και ο ΛΑΟΣ», τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεσογειακής Αναιμίας, οι μαθητές νυχτερινών σχολείων, παιδιά που στηρίζονται από το πρόγραμμα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», μέλη των οικοτροφείων (ΑΛΚΥΟΝΙΣ και ΑΙΟΛΟΣ) κλπ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
1) Προσωπική φωτογραφία του αιτούντος και φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητος για όλους τους δικαιούχους εκτός των παιδιών που δεν έχουν βγάλει ακόμη

ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
1) Για ανέργους Φωτοαντίγραφο της κάρτας ανεργίας ανανεωμένη για ένα έτος συνεχώς

2) Για πολύτεκνους Πάσο πολυτέκνων θεωρημένο ή βεβαίωση από τον σύλλογο πολυτέκνων ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο.

 3) Για τρίτεκνους Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο

 4) Για μονογονεικές Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και επιμέλεια παιδιών για τους διαζευγμένους

5) Για μέλη των ΚΑΠΗ Ανανεωμένη κάρτα μέλους των ΚΑΠΗ ή βεβαίωση ενεργού και τακτοποιημένου οικονομικά μέλους Στην περίπτωση συζύγων μικρότερης ηλικίας πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6) Για Α.Μ.Ε.Α. Βεβαίωση αναπηρίας του υπουργείου υγείας ή ιατρική γνωμάτευση δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό πάνω από 67%

7) Για Παλιννοστούντες Πιστοποιητικό παλιννόστησης ή βεβαίωση αρμόδιας αρχής για την παραχώρηση της Ελληνικής ιθαγένειας. Πιστοποιητικό ή ταυτότητα που να αποδεικνύει την Ελληνική Εθνική καταγωγή.

8) Αγωνιστές Εθνικής αντίστασης Βεβαίωση του Συλλόγου στον οποίο ανήκει ο αιτών

9) Ειδικές κοινωνικές ομάδες Βεβαιώσεις των αρμοδίων φορέων (πχ ΟΚΑΝΑ, Γιατροί χωρίς σύνορα, σχολεία, οικοτροφεία κλπ)
Δημοσίευση σχολίου