Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Δ.Ο.Θ

Αριθ. Πρωτ. 7 Θεσ/νίκη 29/1/2013

Ταχ. Δ/νση : Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη
Ταχ. Κωδ. : 546 22
Τηλέφωνο : 2310 227.187 – 2310. 224.880
Fax : 2310 262.394
E-mail : edoth@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ στη συνεδρίασή της στις 28/1/2013 αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ήδη έχει δοθεί για διαβούλευση, καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για προσπάθεια χειραγώγησης και τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών με στόχο πέρα από την οικονομική ισοπέδωση των εκπαιδευτικών με στερήσεις βαθμών, τις απολύσεις αλλά και την αποφυγή κάθε μορφής αντίδρασης των εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που τους επιβλήθηκαν αλλά και θα ακολουθήσουν . Ζητούμε την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου και την κατάργηση του Νόμου 4024 που συνδέει την αξιολόγηση με μισθό και βαθμολόγιο. Για την καλύτερη οργάνωση της αντίστασης κατά της αξιολόγησης οι Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ καλεί όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στον ημιόροφο της ΕΔΟΘ όπου θα αποφασίσουμε τις μορφές αγώνα σε επίπεδο Νομού για την αντιμετώπιση της νέας πρόκλησης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

2) Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ καταγγέλλει ομόφωνα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δίωξη του Συνδικαλιστή Ανδρέα Γιαννόπουλου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ο οποίος διώκεται επειδή μοίρασε στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο για την κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία. Θεωρούμε ότι με την πράξη αυτή ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και χτυπιούνται οι αγώνες των εργαζομένων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης γενικότερα. Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη. Να την αποσύρουν οριστικά.

3) Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ καταγγέλλει ενέργειες όπως αυτή της επίταξης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αφαιρούν και το ύστατο δικαίωμα της αντίστασης κατά των άδικων και εξαντλητικών μέτρων που δέχονται οι εργαζόμενοι, την απεργία.
Δημοσίευση σχολίου