Σύλληψη 52χρονου για αρχαιοκαπηλία

Σύλληψη 52χρονου για αρχαιοκαπηλία

Στη σύλληψη 52χρονου Έλληνα για παράνομη κατοχή αντικειμένων μεταβυζαντινής τέχνης προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προχωρώντας παράλληλα στην κατάσχεση 242 αντικειμένων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες σε οικία, δύο καταστήματα πώλησης εκκλησιαστικών ειδών και αποθηκευτικό χώρο του συλληφθέντα στις περιοχές της Περαίας και του κέντρου της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 242 αντικείμενα μεταβυζαντινής τέχνης και πιο συγκεκριμένα: 226 φορητές εικόνες, 4 τεμάχια βημοθύρων, 5 άμφια – εκκλησιαστικά κεντήματα, 5 παλαίτυπα βιβλία, 2 ξύλινοι σταυροί.
Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα δεν είχαν δηλωθεί από τον συλληφθέντα στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ έπειτα από εξέτασή τους, από αρμόδιους αρχαιολόγους, διαπιστώθηκε ότι υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και ότι η προέλευσή τους χρονολογείται στον 19ο αιώνα για την πλειοψηφία τους καθώς και στον 17ο και 18ο αιώνα για ορισμένα εξ’ αυτών. 
πηγή:naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου -Ένα άγνωστο σπάνιο μνημείο

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας

Αποχή-Απεργία Κυριακών/Αργιών στην Εθνική Πινακοθήκη

ΥΠΠΟ: Σκέψεις για διοικητική αυτοτέλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πράγματα και θαύματα στο Δημόσιο

ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προκήρυξη για 1.649 νέες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού